lauantai 15. syyskuuta 2012

Ankunft

Lähtöaamuna herätys koitti 4.50. Vielä piti tehdä viimeiset viimeistelyt pakkausten suhteen ja lähtö lentoasemalle miesystävän kyydissä käynnistyi 5.45. Check-in sujui kivuttomasti ja kone pääsi lentoon ajallaan. Perillä vastassa oli sateinen Berliini ja Frau Verhagen, mutta sinunkauppojen jälkeen tunnetaan nimellä Benthe.
Ensimmäisenä hankimme itsellemme kahden vyöhykkeen kuukausiliput Gesundbrunnen-asemalta, jonka jälkeen tutustuimme Berliinin ihmeelliseen julkiseen liikenteeseen. Selviytyäksemme tästä monimutkaisesta haasteesta hankimme kartat. Aluksi niitä oli vaikea tulkita, mutta onneksi Benthe oli opastamassa ja auttamassa.



Tämän operaation jälkeen suunnistimme Weddingin Gottschedstraßeen, jossa asuntomme sijaitsi. Emme kuitenkaan päässeet tutustumaan boheemiin uuteen kotiimme heti, sillä pähkäilimme oven kanssa, jossa oli kolme (3) eri lukkoa! 15 min uurastuksen jälkeen pääsimme vihdoin sisätiloihin. Asunto on ihana!





Loppupäivä menikin muiden tärkeiden asioiden hoitamisessa, mm. Benthen kanssa sovittiin alkuviikon tärkeät tapaamiset, ostimme prepaid-liittymät Weddingistä, sekä kävimme thaimaalaisessa Papaya -ravintolassa Friedrichshainissa. Lopuksi etsimme Itä-Berliinin East side Gallerian, joka on maailman pisin taidegalleria (1300m pitkä) ja taideteoksia on yhteensä n.106!
Alla muutamia kuvia ruoka-reissusta, sekä pientä osviittaa galleriasta.
















perjantai 14. syyskuuta 2012

Controlled Chaos

Noniin, huomenna se koittaa! Lento lähtee 8.10, mutta tapaamme lentoasemalla Tuulin ja Jaanin kanssa jo klo6.30.
Tuntuu että mulla on aivan liikaa tavaraa mukana, sillä jouduin turvautumaan 75L rinkkaan! Luulin nimittäin pärjääväni 45L rinkalla.. Toisaalta turvakengät, työvaatteet, kumisaappaat ja sadevaatteet vievät jo hirmuisesti tilaa. Myös tuliaisten piti mahtua mukaan!

Hallittu kaaos

 Voittaja fiilis: vielä on tilaa!

Tuliaisia, lakritsit puuttuu

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Arbeit

Vierailimme koululla viimeistä kertaa ennen lähtöä ja saimme (vihdoin) tietoomme firmat, jossa tulemme työskentelemään. Minä ja Tuuli työskentelemme Robert Hannkenin Garten- und Landschaftsbau -yrityksessä ja Jaani pääsi Markert Galabau GmbH:ään. Työmatkamme eroavat paljon määrällisesti ja ajallisesti: minä ja Tuuli matkustamme Weddingistä kaakkoon 25km ja Jaani etelään 9km. Voi tietenkin olla, että kohteet tulevat olemaan aivan toisissa paikoissa.

Berliinin kartat on hankittu, samoin suomi-Saksa-suomi taskusanakirja sekä osa tuliaisista. Jännitys rupeaa olemaan aika korkealla, onhan tämä kuitenkin pisin aika mitä tulee olemaan poissa Suomesta!

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ausgemacht!

Lähtö Berliiniin on nyt 100% varmaa! Sain vähän aikaa sitten sähköpostiini lentoliput sekä tiedot asunnosta.
Jaamme kolmeen pekkaan 100:n neliön asunnon. Tämä ihmeellisen edullinen - tuleva väliaikainen - kotimme sijaitsee Luoteis-Berliinissä Weddingissä, joka on Berliinin köyhimpiä alueita (wikipedian mukaan). Tutkiskeltuani karttaa huomasin, että asuntomme ympärillä on monia puistoaleita sekä suora kulkuyhteys lentokentälle! Metrokartta olisi myös hyvä hankkia, mutta ei kai se niin monimutkainen voi olla verrattuna Lontooseen :)

Vähän jo rupeaa ahdistamaan tuo varustelista.. Monetko kengät riittää neljäksi kuukaudeksi ja tarvitsenko ollenkaan kumisaappaita? Entäpä riittääkö yksi erähenkinen joka sään kuoritakki, vai pitääkö sitä näyttää jopa kaupunkilaiselta? Miten tämä pakkaaminen tuntuu nyt niin vaikealta, vaikka juuri viime kesänä olin 3 viikkoa metsässä viettämässä partioleiriä. Ilman minkäänlaisia vaatekriisejä!