lauantai 22. syyskuuta 2012

Samstag mit Tuuli

 Katusoittajia U-bahnassa, olivat mahtavia!
Matkalla KaDeWen ostoskeskukseen

Kaufhaus des Westends eli KaWeDe. Ei ole vierailun arvoinen paikka, ellet ole kiinnostunut merkkituotteista ja kamalasta turisti-tungoksesta.

KaDeWe oli kuin suuri Stockmann! Eli sieltä ei löytynyt yhtikäs mitään kiinnostavaa, saatika jotain mihin olisi ollut varaa

Tietenkin löysimme lukuisien merkkiosastojen lisäksi kotimaisen Iittalan

Ihania ja liian kalliita Nukku-Matteja </3

LEGO-kauppa

Päädyimme myös kliseiseen turistibussiin
(ostettiin kahden päivän liput) 

Sushia Checkpoint Charlie -museon lähettyvillä

Sekä jälkiruoaksi Tequila Sunrisea ja Piña Coladaa!

Tästä koostui minun ja Tuulin lauantaipäivä. Loppuillasta tapaamme uuden USAlaisen ystävämme Weinmeisterstraßen lähettyvillä.
Joo tämä oli lyhyt postaus, mutta kuvat kertovat jo kaiken :)

Heftige Woche

Perjantaina en oikein muuta tehnytkään kuin lappasin betonia ja kippasin sitä kuoppaan, tai lapioin maa-ainesta paikasta toiseen. Päivä meni kuitenkin tehokkaan nopsakasti, vaikka eilisen jäljiltä olikin jo pientä väsymystä. Saimme päivän asiat tehtyä jo klo14 mennessä, joten minä ja Denny kävimme vielä yhdessä kohteessa: toimme muurikiviä ja korjasimme muutamia kohtia etupihan kiveyksissä.
Tästä viikosta on kertynyt paljon rakkuloita, mustelmia ja hiertymiä, mutta ne eivät paljoa hetkauta. Itse asiassa, olen aika tyytyväinen, että pysyn jotenkuten kahden voimakkaan miehen tahdissa.

Levitimme huovan ja puulevyjä, jonka päälle lastataan betoni
(ei ole niin hirveä siivoaminen jälkeenpäin :)) 

 Tunnin odottelun jälkeen päästiin vihdoin hommiin!



Onnen penni



Päivän hommat on täällä tehty
Huom! Vertaa tätä kuvaa ylempään

Vielä yksi kohde, jossa teimme kivitöitä

Kokonaisuudessaan työskentelimme 10h ja ensi maanantaina meillä on taas uusi kohde, jossa rakentaisimme aitoja. Jos siis ymmärsin oikein :) Työ alkaisia klo6 aamulla. Huh!

torstai 20. syyskuuta 2012

CouchSurfing in Berlin

Tuuli sai ylipuhuttua liittymään "sohvasurffaajiin", kun sattumalta keskustelimme matkustamisesta.
Lyhyesti: rekisteröitymällä sivustoon voit siis tarjota jollekin matkaajalle "sohvaa" eli yöpaikkaa, tai itse etsiä sellaista ympäri maailmaa. Omassa profiilissa voit kertoa kuka olet, voitko ottaa vastaan vieraita, kuinka monta, minkälaisia (esim. ei tupakoitsijoita jne) ja kuinka kauan. Vieraan lähdettyä on mahdollista antaa palautetta, esim. käyttäytyikö hyvin jne. Vähän niinkuin huuto.netissä :)
Tsekkaa http://www.couchsurfing.org/ tai googleta!


Joka tapauksessa. Rekisteröidyin sivustolle ja ja seuraavana päivänä tuli kutsu yhteiseen tapaamiseen, joka sijaitsisi Berliinissä. Tästä innostuneina lähdimme töiden jälkeen suuntaamaan Kleine Hamburger Straßelle (Niinpä, vähän söpö nimi!)
Kohtaamispaikkana oli kahvila, jossa oli henkilö organisoimassa kaikille tarralappuja, johon kirjoitettiin oma nimi ja maa. Vaikka tapahtuma kesti vain kaksi tuntia, saimme jutun juurta vaikka mistä ja kaikki ihmiset eri puolelta maailmaa olivat ihanan avoimia ja hyväntuulisia! Vaihdoimme jopa yhteystietoja erään USAlaisen tytön kanssa, joka asustelee melkein meidän naapurissa :) Sovimme hänen kanssaan treffit lauantaiksi!

Der zweite Tag

Viimeiset kaksi päivää olen työskennellyt Johannisthaler Chaussee -nimisessä paikassa ja jossa tulen todennäköisesti olemaan ainakin seuraavan viikon. Alue on kuin Keski-Suomen rauhallisessa omakotitaloalueella, paitsi paljon modernimmat ja huolitellut pihat. Työvuorot alkavat 6.45, joten lähtö U-Bahnalle on jo 5.45.

Uudistamme yksityisen asiakkaan takapihaa sekä rakennamme (*ymmärtääkseni) talvipuutarhan nuoren Dennyn ja hieman vanhemman Torstenin kanssa. Olemme kaivaneet suurimman osan kasvillisuudesta pois pienkaivinkoneella sekä roudanneet puutarhajätteet sorttiin. Sen lisäksi olemme tasoittaneet maata, kaivaneet isoja kuoppia ja roudanneet todella paljon betonia (todisteena isot rakkulat)
*Denny puhuu hieman englantia, mikä helpottaa työskentelyä paljon, mutta Torsten ja vanha pariskunta (joka hyörii työmaalla ja tarjoavat kahvia ja teetä) eivät puhu englantia. Toivon että pian pysyisin edes hieman paremmin keskusteluissa mukana, ettei tarvitsisi joka kerta kysyä asioita englanniksi. Olisi myös helpompi olla oma-aloitteisempi, jos tietäisi edes vähän työsuunnitelmasta.

Ohessa kuvia.

Tässä oli kasvillisuutta

Herr Torsten kaivamassa Thujaa

Puutarhajätettä ja sahattu aukko pensaassa
(jotta saatiin pienkaivuri takapihalle)

Sahasin pensaat puoliksi...
Kuvassa Torsten ja Herr Hoffmann (asiakas)

...jonka jälkeen Torsten kaivoi loput pois

Huomatkaa "tuntosarvet" jolla kaivuria ohjataan


Kasvillisuus kaivettu ylös, maa tasoitettu sekä kuopat kaivettu

Kärräsimme betonia ja Torsten levitti, paineli ja kasteli...

...sekä lisäsi raudat
(näkyy aika huonosti..) 

Lopuksi tasoitimme maata lisää, oikeaoppisesti vatupassin kanssa

Siis ette voi kuvitella, kuinka monta kottikärryllistä tänään on lapioitu ja kannettu! Tänään oli niiin ihanan päivä :)

tiistai 18. syyskuuta 2012

Der erste Tag

Ai että kyllä aamulla jännitti! Heräsin jo 6.30, vaikka työvuoro alkoi klo8 ja lähtö olisi ollut 7.15. Sainpahan kuitenkin puuhailla omiani rauhassa ja kertailla vielä saksan kielioppia.
Matkustaminen ensimmäistä kertaa yksin Friedrich-Wilhelm-Platzille sujui moitteettomasti, mutta enimmäkseni jännitin olenko ajoissa sovitulla paikalla. Kohtaamispaikka löytyi kuitenkin ajallaan pienen harhailun ja muutaman ystävällisen saksalaisen avustuksella.
Minun tuli tavata Herr Denny Kroh tasan kahdeksalta, mutta hän saapui vasta 8.30, koska hän oli noutamassa mm. kasveja. Kun olimme esitelleen itsemme aloitimme tavaroiden ja kasvien roudaamisen sisäpihalle. Jälkeenpäin noteerasin, että olimme seniorialueen sisäpihalla, sillä monet vanhukset tulivat juttelemaan mukavia. Vaikka enhän minä paljoa ymmärtänyt, mutta yritin kuitenkin pysyä keskustelussa mukana ja selittää kohteliaasti että olen harjoittelija Suomesta.

Tämän päivän aikana pääsin tekemään mm. seuraavia juttuja

"Pystyköynnösten" istuttaminen

Sepelin levittäminen


Haravointi

Mullan levittäminen ja tasoittaminen

Kanttaaminen ja nurmikon istuttaminen


Sekä outoon laitteeseen tutustuminen...

 ...jota siis käytetään kun nurmikko on istutettu.

Fertig!

Pienen jännityksen ja kielimuurin ansiosta olisin voinut olla enemmän oma-aloitteisempi, mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten hyvin loppujen lopuksi ymmärsin saksaa ja opastuksen jälkeen homma sujui luontevasti.
C'mon, it was my first day afterall!

maanantai 17. syyskuuta 2012

Ein ruhiger Start

Ensimmäinen arkipäivä alkoi rauhallisin merkein. Heräilimme 9 maissa ja normaalien aamutoimien jälkeen suuntasimme kohti tuttua ja turvallista Lidliä ostamaan lisää perus elintarvikkeita, mm. mausteet, makaronit, wc-paperit ym. Sää oli lämmin ja kaunis. Wedding tuntuu jo tutummalta ja asiointikin saksaksi sujuu kohtalaisesti.
Ennen kuin tapasimme Tuulin kanssa Bentheä, päätimme tehdä perinteistä makaronilaatikkoa. (Jaani oli tavannut Benthen varhain aamulla, koska Jaani on eri paikassa töissä)


Kahden aikaa suunnistimme Hermannplatzille, missä tapasimme Benthen ja jatkoimme matkaa Rudowiin tapaamaan Herr Robert Hannkea. Tapaaminen sujui todella mukavasti ja luontevasti, vaikka Herr Hannken ei puhunutkaan paljoa englantia. Saimme myös kuulla, että yrityksessä työskentelee henkilö, joka osaisi myös hieman suomenkieltä! :) Muut työntekijät eivät kuulemma hallitse englantia, tai varsinkaan suomea.
Emme työskentele samoissa kohteissa Tuulin kanssa, kuten olin aikaisemmin kuvitellut. Itselläni työt alkavat huomenna klo8 Friedrich-Wilhelm-Platzilla. Kartan mukaan tulisin työskentelemään puistossa, mutta sen näkee tarkemmin huomenna. Työskentelemme 9h päivässä, jonka aikana meillä on kaksi 30min palkatonta ruokataukoa (vaikka emmehän me palkkaa tästä saa, but you know what I mean :P)

Tapaamisen jälkeen suuntasimme Tuulin kanssa Alexanderplatzille tyydyttämään shoppailuhaluja, jonka onnistui mainiosti. Saimme hankittua mm. pakolliset postikortit sekä jotain pientä itsellemme.

Alexanderplatzin ostoskeskus

Postikortteja

Illalla alkoi kuumeinen karttojen ja google mapsien selailu, jotta aamun aikataulu olisi tarkasti selvillä ja että olisimme ajoissa paikalla. Jos satutte olemaan Berliinissä ja tuntuu vaikealta löytää sitä oikeaa julkista liikennevaihtoehtoa, kannattaa tsekata http://www.bvg.de/. Toimii siis samalla tavalla kuin Suomessa pääkaupunkiseudun http://www.hsl.fi/.

Ensimmäinen kohteeni sijaitsee Friedenaussa