maanantai 17. syyskuuta 2012

Ein ruhiger Start

Ensimmäinen arkipäivä alkoi rauhallisin merkein. Heräilimme 9 maissa ja normaalien aamutoimien jälkeen suuntasimme kohti tuttua ja turvallista Lidliä ostamaan lisää perus elintarvikkeita, mm. mausteet, makaronit, wc-paperit ym. Sää oli lämmin ja kaunis. Wedding tuntuu jo tutummalta ja asiointikin saksaksi sujuu kohtalaisesti.
Ennen kuin tapasimme Tuulin kanssa Bentheä, päätimme tehdä perinteistä makaronilaatikkoa. (Jaani oli tavannut Benthen varhain aamulla, koska Jaani on eri paikassa töissä)


Kahden aikaa suunnistimme Hermannplatzille, missä tapasimme Benthen ja jatkoimme matkaa Rudowiin tapaamaan Herr Robert Hannkea. Tapaaminen sujui todella mukavasti ja luontevasti, vaikka Herr Hannken ei puhunutkaan paljoa englantia. Saimme myös kuulla, että yrityksessä työskentelee henkilö, joka osaisi myös hieman suomenkieltä! :) Muut työntekijät eivät kuulemma hallitse englantia, tai varsinkaan suomea.
Emme työskentele samoissa kohteissa Tuulin kanssa, kuten olin aikaisemmin kuvitellut. Itselläni työt alkavat huomenna klo8 Friedrich-Wilhelm-Platzilla. Kartan mukaan tulisin työskentelemään puistossa, mutta sen näkee tarkemmin huomenna. Työskentelemme 9h päivässä, jonka aikana meillä on kaksi 30min palkatonta ruokataukoa (vaikka emmehän me palkkaa tästä saa, but you know what I mean :P)

Tapaamisen jälkeen suuntasimme Tuulin kanssa Alexanderplatzille tyydyttämään shoppailuhaluja, jonka onnistui mainiosti. Saimme hankittua mm. pakolliset postikortit sekä jotain pientä itsellemme.

Alexanderplatzin ostoskeskus

Postikortteja

Illalla alkoi kuumeinen karttojen ja google mapsien selailu, jotta aamun aikataulu olisi tarkasti selvillä ja että olisimme ajoissa paikalla. Jos satutte olemaan Berliinissä ja tuntuu vaikealta löytää sitä oikeaa julkista liikennevaihtoehtoa, kannattaa tsekata http://www.bvg.de/. Toimii siis samalla tavalla kuin Suomessa pääkaupunkiseudun http://www.hsl.fi/.

Ensimmäinen kohteeni sijaitsee Friedenaussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti