tiistai 25. syyskuuta 2012

Und Sonntag mit Tuuli

Sunnuntaina päätimme käyttää lauantaina ostetun kahden päivän Sightseeing -bussilipun. Matkasimme jälleen Alexanderplatzille tsekkaamaan World Clockia, joka oli viime kerran kiireessä jäänyt huomaamatta.

World Clock

Sittenpä hyppäsimme bussiin, joka suuntasi  kohti Brandenburger Toria. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Erityisesti kauniina ja lämpimänä syyspäivänä, jolloin on kaikenlaista hulinaa ja vilinää sekä erityisesti turisteja. Tästä voi kuitenkin nauttia suunnattomasti, jos löydät penkin johon istua ja samallla juoda kupin hasselpähkinäkaakaota kaiken hälinän keskellä. Tietenkin hyvässä seurassa :)


Toinen käymisen arvoinen paikka on Brandenburger Torin vieressä oleva Holocaust monumentti , joka avattiin 2005 kunnioittamaan juutalaisten muistoa. Betonikuutioita on yhteensä 2711 ja pinta-alaltaan ne ovat samankokoisia. Muistomerkin vieressä on myös maanalainen holokaustista kertova museo.
Myöskin hyvin turistin täyteläinen paikka, mutta kun lähdet seikkailemaan kuutioiden keskelle, huomaat olevasi hiljaisten betonikuutoiden keskellä omien ajatustesi armoilla. Itselleni hyvin terapeuttinen hetki kiireisen viikon aikana.

Holocaust Monument

Keskellä oli aika pieni olo!

Vielä viimeisillä minuuteilla kerkesimme jatkamaan matkaa Tiergartenin markkinoille päivän viimeisellä Sightseeing Hop on - Hop off -bussilla. Markkinat olivat pitkän kadun varrella ja myytävänä oli kaikenlaista: suurin osa antiikkitavaraa, jonka takia emme ostaneet Tuulin kanssa juuri mitään. Ja jos löytyikin jotain kivan erilaista, esim. kaulakoru, oli sen hinta niin korkea ettei siihen raaskinut edes koskea. Ovelimmat myyjät eivät laittaneetkaan hintoja esille, vaan ne piti kysyä erikseen.


Tiergartenin antiikkimarkkinat

Tällainen oli meidän sunnuntaipäivä. Vielä on paljon turistikohteita näkemättä sekä pian päästään ehkä kokemaan ja näkemään Octoberfest!