tiistai 18. syyskuuta 2012

Der erste Tag

Ai että kyllä aamulla jännitti! Heräsin jo 6.30, vaikka työvuoro alkoi klo8 ja lähtö olisi ollut 7.15. Sainpahan kuitenkin puuhailla omiani rauhassa ja kertailla vielä saksan kielioppia.
Matkustaminen ensimmäistä kertaa yksin Friedrich-Wilhelm-Platzille sujui moitteettomasti, mutta enimmäkseni jännitin olenko ajoissa sovitulla paikalla. Kohtaamispaikka löytyi kuitenkin ajallaan pienen harhailun ja muutaman ystävällisen saksalaisen avustuksella.
Minun tuli tavata Herr Denny Kroh tasan kahdeksalta, mutta hän saapui vasta 8.30, koska hän oli noutamassa mm. kasveja. Kun olimme esitelleen itsemme aloitimme tavaroiden ja kasvien roudaamisen sisäpihalle. Jälkeenpäin noteerasin, että olimme seniorialueen sisäpihalla, sillä monet vanhukset tulivat juttelemaan mukavia. Vaikka enhän minä paljoa ymmärtänyt, mutta yritin kuitenkin pysyä keskustelussa mukana ja selittää kohteliaasti että olen harjoittelija Suomesta.

Tämän päivän aikana pääsin tekemään mm. seuraavia juttuja

"Pystyköynnösten" istuttaminen

Sepelin levittäminen


Haravointi

Mullan levittäminen ja tasoittaminen

Kanttaaminen ja nurmikon istuttaminen


Sekä outoon laitteeseen tutustuminen...

 ...jota siis käytetään kun nurmikko on istutettu.

Fertig!

Pienen jännityksen ja kielimuurin ansiosta olisin voinut olla enemmän oma-aloitteisempi, mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten hyvin loppujen lopuksi ymmärsin saksaa ja opastuksen jälkeen homma sujui luontevasti.
C'mon, it was my first day afterall!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti