tiistai 23. lokakuuta 2012

Die Beobachtung

Huomioita Berliinissä:

Kerjääminen on hyvin näkyvää. Junissa ja metroissa vanhat mummot ja papat kävelevät päästä päähän kerjäten ihan kaikkea; leipää, rahaa, vaatteita, tupakkaa, mitä vain. Koska en ymmärrä paljoa saksaa, en tiedä mitä kaikke he höpöttelevät, mutta äänestä kuulee selkeästi että hätä on kova.

Laiton kaupittelu on asia joka on hämmentänyt paljon. Aasialaiset nuoret miehet seisovat pimeissä nurkissa ja tunneleissa myymässä tupakkaa säällä kuin säällä. Vaikka he vaikuttavat pelottavilta, todellisuudessa he ovat kuitenkin sympaattisia kavereita. Näin ainakin minulle kerrottiin...
Kaduilla on paljon pieniä pöytiä, missä kaupitellaan juomia ja muuta satunnaista tavaraa.
Asemilla nuoret miehet kysyvät matkustajilta käytettyjä U- ja S-bahn lippuja ja myyvät niitä eteenpäin. (Lipulla pääsee käsittääkseni vain yhteen suuntaan, joten joku muu voi jatkaa matkaa samalla lipulla. Aika luovaa.)

Panttipullot. Otetaan esimerkiksi 6-päkki olutta. Jos yhden pullon kappalehinta on 0,19e ja pullon pantti 0,25e, mikä on logiikka? Toisaalta, en ikinä käynyt palauttamassa pulloja enkä muista tarkalleen oliko pantti tosiaan 0,25e, mutta hei c'mon hinta!

Julkinen dokaaminen ja tupakointi sisätiloissa on aivan normi homma. Täällä näkee paljon ihmisiä, joilla on litran tuoppi kainalossa sekä liikkeissä (mm. kampaamoissa) poltetaan tupakkaa sisällä. Ällöttävää.

Nopeusrajoutuksia on vain merkityillä alueilla, yleensä koulujen lähistöllä missä on paljon lapsia. Muuten ihmiset ajelevat mielensä mukaan. Hullua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti