maanantai 1. lokakuuta 2012

Montag mit Tuuli

Maanantai lähti hyvin hitaasti käyntiin ja matkustaminen Tuulin kanssa tuntui ikuisuudelta. Koitin tiedustella työmaasta ja työkavereista jotain, mutta olin liian väsynyt kysymään oikeita kysymyksiä. Pian saisin sen kuitenkin selville.
Päästyämme Frohnauhun kuvittelin saapuvani suurelle työmaa-alueelle, sillä Tuuli oli maininnut että täällä on ollut yhteensä 8 raavasta miestä painamassa duunia. Todellisuus oli kuitenkin toinen; alue oli hyvin pieni ja yksinkertainen, mutta voi pojat kuinka painavia materiaaleja tänne olikaan roudattu! (katso viimeisen kuvan kivien kokoa ja määrää!)
Hommat olivat täällä loppusuoralla, joten tänään meitä oli Tuulin ja minun lisäkseni kaksi miestä (en muista heidän nimiä enää..) Koska molemmat, minä ja Tuuli, olimme harjoittelijoita, saimme olla aika paljon keskenämme tekemässä nakkihommia. Aloitimmekin aamun pesemällä erittäin painavia liukuestemattoja ja jonka jälkeen lakaisimme pitkän ja tuskallisen mäen (lika ei meinannut lähteä ollenkaan).

Raskaat matot

"Mutta tie se on tuskien"

Ensimmäisen tauon jälkeen olimme ihan paleltuneita, sillä olimme aikaisemmin kastuneet aika ruhtinaallisesti mattopesun yhteydessä. Onneksi aurinko alkoi paistamaan ja pääsimme heti möyhentämään ja tasoittamaan maata.
Olen tasoittanut maata aika paljon, joten silmä rupeaa jo hahmottamaan kuinka paljon tulisi siirtämään mihinkin suuntaan. Etenkin tänään koin onnistumisen tunnetta, kun pääsin ensimmäistä kertaa kallistamaan maata kivien suuntaan (jonne saadaan ohjattua sadevesi): ensimmäisellä vatupassimittauksella tulos oli miltei täydellinen!

Möyhentämistä

Onnistunut ensimmäinen yritys!

Pääsimme myös levittämään hiekkaa kiveyksien väliin sekä pesemään ne jälkeenpäin!

Koska maa-ainesta löytyi vielä alapihalta, kärräsimme Tuulin kanssa monta kottikärryllistä ylös tahmaista ja pehmeää ylämäkeä pitkin. Huh, siinä pantiin kyllä testille käsi- ja jalkalihakset!
Klo14 aikaan hommat rupesivat olemaan jo hanskassa. Pesimme muutamia isompia koneita, viimeistelimme ympäristöä sekä pakkasimme tavaroita kasaan. Ja silti, pääsimme lähtemään kotiin vasta klo17 aikaan :D

Tässä kyseisessä mäessä oli ollut aikaisemmin ne liukuestematot, jotka me olimme jo pesseet...

Pesimme myös mm. kivileikkurin...

...sekä sähköllä toimivan - karun - kottikärryn

Nurmikon istutusta vaille valmis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti